Drop Stop® - просто, икономично, ефикасно!
07.12.2012

 Историята на Drop Stop®

 

        В началото на 40-те си години  датчанинът Браян Ванг бил поканен на 80-я рожден ден на любимата си леля. Старата дама била прекарала много време за аранжиране на масата с фин порцелан Royal Copenhagen, изящен кристал, сребрърни прибори и чудесни ръчно бродирани покривки. Когато гостите заели местата си около масата, Браян бил помолен да налее червено вино в чашите. Може би малко притеснен - или пък това бил просто „един от онези дни" - но докато наливал виното, той злополучно разлял няколко капки от бляскавата течност върху красивата снежнобяла покривка.

        

       Както  Браян си спомня по-късно, той бил силно смутен от инцидента и не могъл да спре да размишлява дали е можел да направи нещо, което да предотврати капките вино по покривката.

 

       Появила се идеята за изобретението и той решил да опита. Експериментирал с всякакви дискове, изрязани от различни материали, като бирени кутии и пластмасови опаковки. Най-накрая открил материал, притежаващ необходимата гъвкавост и пластичност, за да прилепва плътно към вътрешната част на гърлото на бутилката и даващ възможност да се налива ефикасно, без капки. Името логично дошло от самосебе си - Drop Stop®.

       Заради своята ефикасност, Drop Stop®  бързо получава популярност в цял свят и се радва на фантастичен търговски успех. Печели и до днес международни признания и награди.

 

        Понастоящем Браян Ванг живее на датското западно крайбрежие, недалеч от морето.

 

        Drop Stop® е защитен с интернационален патент. Поради простия дизайн на продукта много нарушители са се опитвали и се опитват да го копират. С политиката на фирмата-производител и с помощта на дистрибуторите от цял свят за активно преследване на нарушителите, проблемът е сведен до минимум.

 

 Studio ITTI

Web Based Solutions